Субота, 04.05.2024, 08:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Автоматизація технологічних процесів

Категорії розділу
...
...
Пошук на сайті
Пошук в інтернеті
Цікаві факти
Форма входу
Карта відвідувачів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...
Яндекс цитирования Яндекс.Метрика

Головна » 2014 » Грудень » 21 » Автоматизація обігріву припливного повітря за допомогою водяного калорифера
09:26
Автоматизація обігріву припливного повітря за допомогою водяного калорифера

Приточная вентиляцияСтійкі тенденції в ціноутворенні на енергоносії змушують розробляти все більш ефективні способи їх використання. Особливо актуальна ця проблема для опалення приміщень. Традиційні системи опалення, безумовно, залишаються найбільш вживаними, але часто є надлишковими. Такий стан справ характерно для складських і виробничих приміщень з великими площами, теплиць, автосервісів і т.п. Саме в цих варіантах незамінні промислові повітряно-опалювальні агрегати (тепловентилятори), які застосовуються в системах повітряного опалення.

Припливна установка  призначена для вентиляції і опалення приміщень в холодну пору року та охолодження вхідного повітря в літній час.

Припливна установка містить водяний калорифер (рис 1) 6, крізь який проходить холодне повітря і нагріваючись, за допомогою вентилятора 9 поступає в птахівниче приміщення. Контролюється температура припливного повітря за допомогою датчика температури 11. Кількість теплоносія в теплообмінник регулюється за допомогою регулювального електроклапану 4. Відкривання заслінки повітропроводу здійснюється за допомогою електромагнітного приводу 2.

.                            

Рисунок 1. Технологічна схема припливної установки

1 —  заслінки 2, 3 – виконавчий механізм; 4 – електроклапан; 5,11 – датчик температури; 6 – теплообмінник; 7 – повітропровід; 8 – термореле; 9 – електровентилятор; 10 – реле різниці тиску.

 

Схема керування припливною установкою з підігрівом повітря з  допомогою водяного калорифера  приведена на рис. 2. Автоматичний режим керування припливною установкою здійснюється контролером припливної системи вентиляції з водяним калорифером  (АОЗТ«ТЕРА»)

Рисунок 2. Принципова електрична схема керування вентиляційною установкою з водяним калорифером.

 

При вмиканні автоматичного вимикача QF напруга подаеться через запобіжник FU до перемикача SA. Перемикач SA має положення «Р» - ручний режим і «А» - автоматичний.

При ручному режимі перемикач встановлюємо в положення «Р» і натискаємо пускову кнопку SB2. Подається живлення на котушку магнітного пускача КМ для вмикання  електродвигуна вентилятора М. В цьому режимі можна здійснювати тільки вмикання електродвигуна вентилятора припливного вентилятора.

В автоматичному режимі перемикачі SА встановлюють в положення «А»  . Отримає живлення контролер температури А, до якого підключені датчики температури припливного ВК2  і температури зворотної води ВК2.Також на контролер поступає сигнал про роботу вентилятора від реле різниці тиску SР та реле температури SК. Коли температура вхідного повітря знизиться від заданого значення контролер подає сигнал на вмикання за допомогою магнітного пускача КМ електродвигун вентилятора та електропровід заслінки припливної вентиляції. Також контролер А здійснює регулювання подачі гарячої води в водяний калорифер теплообмінника.

 

Схема підключення контролера наведена на рис 3.

Рисунок 3. Схема підключення контролера.

 

Основні технічні характеристики контролера для керування прямоточною системи вентиляції з водяним калорифером: Б-РТ-2ПТ-3СК-АМК-ЕЗД-И

2 аналогових входу (Pt1000, 10k NTC 640, MNN, MNL)

3 дискретних входу типу сухий контакт

1 аналоговий вихід (0-10 В або 2-10 В DC)

1 релейний вихід (2 А, 220 В АС)

керування приводом клапана з ПІ-закону

управління припливним вентилятором за двохпозиційного законом регулювання

4 кнопки управління на зовнішній панелі

щитове виконання корпусу

напруга живлення: 220 В АС, 50 Гц

споживана потужність: не більше 3 Вт

IP54 по передній панелі корпусу

габаритні розміри: 96х96х28 мм

маса приладу: 0,2 кг

Категорія: Як це зроблено | Переглядів: 1998 | Додав: Лідер
 Всё о строительстве, ремонте дома и квартиры
Перевести сайт
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Радіо онлайн
Слушать радио Тільки Українське онлайн
Хмаринка тегів
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сьогодні
Все для життя
Інтересні новини

Copyright MyCorp © 2024