Субота, 04.05.2024, 08:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Автоматизація технологічних процесів

Категорії розділу
...
...
Пошук на сайті
Пошук в інтернеті
Цікаві факти
Форма входу
Карта відвідувачів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...
Яндекс цитирования Яндекс.Метрика

Головна » 2015 » Жовтень » 24 » Автоматизація тросошайбового кормороздавача
18:55
Автоматизація тросошайбового кормороздавача

Тросово-шайбові кормороздавачі використовують для нормованої годівлі сухими комбікормами в тваринницьких і птахівничих приміщеннях.

Кормороздавач складається з тросошайбового кармороздавача 10, бункера сухих кормів БСК, в якому знаходяться датчики рівня 1, 2, натяжного пристрою 5 (рис 3), електродвигуна 4  з редуктором 3, годівниць 8 з дозаторами 9 (рис 2).

 Згідно з технологічною схемою автоматизації (рисунок 1) управління роздачею кормів здійснюється так. З бункера БСК 1, що знаходиться поза тваринницьким приміщенням, корм переміщується по кормопроводу  тросово-шайбовим транспортером 10.  Через отвори в кормопроводі комбікорм просипається в індивідуальні (групові) дозатори 9. В останньому  індивідуальному дозаторі встановлено датчик рівня 7. Видача корму виконується по команді від програмного пристрою в установлений час, шляхом ввімкнення електродвигуна 4 приводу кормороздавача. Контроль рівня кормів в бункері контролюється за допомогою датчиків рівня 1,2, а наявність корму в дозаторі останньої годівниці датчиком 7. Натяг тросу кормороздавача контролюється кінцевим вимикачем 6.

 

Рисунок 1.  Технологічна схема тросошайбового кормороздавача.

1- датчики рівня в бункері (повний і допустимий рівень); 2 – датчик нижнього рівня; 3 – редуктор; 4 – електродвигун; 5 – натяжний пристрій; 6 – кінцевий вимикач; 7 – датчик рівня в годівниці; 8 – годівниця; 9 – дозатор годівниці; 10 – тросошайбовий кормороздавач.

Рисунок 2  Годівниця з датчиком рівня

Рисунок 3. Натяжний пристрій з кінцевим вимикачем

 

Рисунок. 4.  Принципова електрична схема тросошайбового кормороздавача

 

Принципова електрична схема тросошайбового кормороздавача для роздачі комбікормів показана на рисунку 4.

Робота кормороздавача передбачена в двох режимах, ручному і автоматичному. Режими задаються перемикачем SА.

В ручному режимі перемикач встановлюємо в положення «Р». Вмикання електродвигуна кормороздавача здійснюємо за допомогою кнопки SВ1.2., при натисканні якої подається напруга на котушку магнітного пускача КМ, який силовими контактами вмикає подає напругу на електродвигун, а додатковими контактами КМ1 блокує кнопку SВ1.2. Сигналізація роботи електродвигуна здійснюється за допомогою лампочки НL1.

Вимикання електродвигуна кормороздавача в ручному режимі здійснюється кнопкою SВ1.1.

В автоматичному режимі перемикач SА встановлюємо в положення «А». В цьому положенні перемикача отримає живлення котушка програмного реле часу КТ, яке своїми контактами КТ1 подає живлення на котушку магнітного пускача КМ електродвигуна кормороздавача М. при заповненні кормом останньої годівниці спрацьовує контактний датчик рівня SL1, який подає напругу на котушку проміжного реле КV1. Контакти реле КV1.1. розмикаються в колі котушки КМ, що призводить до вимикання магнітного пускача і електродвигуна кормороздавача М.

При закінчені кормів в бункері контактний датчик рівня SL2 подає напругу на котушку проміжного реле КV2, яке  своїми контактами КV2.1 вимикає магнітний пускач і електродвигун кормороздавача М. Контакти реле КV2.2. подають напругу на дзвоник НА, для повідомлення персоналу про відсутність кормів в бункері. Контакти реле КV2.3 подають напругу на сигнальну лампу НL2,  яка сигналізує про закінчення кормів в бункері.

Контактний датчик рівня SL3 подає напругу на котушку проміжного реле КV3, який своїми контактами вмикає сигнальну лампу НL3. Вона сигналізує про достатній рівень корму в бункері для добової годівлі тварин.

Про заповнений бункер кормом здійснює сигналізацію  контактний датчик рівня SL4, який за допомогою проміжного реле КV4 вмикає сигнальну лампу HL4.

Кінцевий вимикач SQ контролює натяг тросу кормороздавача. При ослаблені або обриві контакти SQ розмикаються,  магнітний пускач КМ вимикається і вимикається електродвигун приводу кормороздавача М.

 

Категорія: Технології | Переглядів: 1549 | Додав: Лідер
 Всё о строительстве, ремонте дома и квартиры
Перевести сайт
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Радіо онлайн
Слушать радио Тільки Українське онлайн
Хмаринка тегів
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сьогодні
Все для життя
Інтересні новини

Copyright MyCorp © 2024