Субота, 04.05.2024, 07:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Автоматизація технологічних процесів

Категорії розділу
...
...
Пошук на сайті
Пошук в інтернеті
Цікаві факти
Форма входу
Карта відвідувачів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...
Яндекс цитирования Яндекс.Метрика

Головна » 2016 » Листопад » 17 » Автоматизація керування норією зерноелеватора з системою плавного пуску
19:27
Автоматизація керування норією зерноелеватора з системою плавного пуску

Система плавного пуску використовується для пуску приводів технологічного обладнання зернотоку  щоб  зменшити пусковий струм електродвигунів. Розглянемо роботу цієї системи на прикладі семи керування завантажувальною норією.(див. технологічну схему).

Передбачається робота норії в автоматичному і ручному режимі, які задаються перемикачем «SA». Ручний режим використовуються для перевірки роботи норії під час налагодження, або інших дій. Для цього використовуються кнопковий пост«SB2», який розміщується безпосередньо біля електродвигуна. Кнопка «SB1» використовується в нижній частині норій для аварійного відключення.  

Для керування в автоматичному режимі перемикач «SA» встановлюємо в положення «A». В цьому режимі плавний пуск і робота норії буде здійснюватися за допомогою програмованого контролера А1.

Рисунок 1. Принципова схема автоматичного керування норією з пристроєм плавного пуску.

 

Сигнал на вмикання цього режиму здійснюється через контакти перемикача, коли ми встановимо в положення «A». Контролер відповідно до програми подає напругу на котушку проміжне реле КV1 для вмикання плавного пуску за допомогою магнітного пускача КM1  та котушка проміжного реле КV-start . Контакти проміжного реле КV-start замикаються  і подається сигнал на пуск плавного пуску А2. Відповідно до програми плавного пуску  здійснюється запуск двигуна норії М. При успішному запуску двигуна норії пристрій плавного пуску  подає сигнал на виводи 3, 4 входу ХТ4. Контролер А1 подає напругу на котушку проміжного реле КV-reset, а він своїми контактами подає сигнал на вимикання пристрою плавного пуску А2. Також контролер вимикає проміжне реле КV1 і подає напругу на котушку проміжного реле КV2. Контактами КV1 вимикається  магнітний пускач для керування плавним пуском, а контактами КV2 вмикається магнітний пускач КМ2 для роботи електродвигуна при нормальній роботі.

Контакти магнітних пускачів КМ1.2 і КМ2.2. подають сигнал на контролер при їх роботі. Проміжне реле використовується для скидання сигналу з пристрою плавного запуску.

Автоматичне керування інших норій і транспортерів здійснюється одним тим же контролером , тільки для цього використовуються інші входи і виходи контролера. Під час наладки здійснюється програмування контролера , встановлюються параметри і   відповідні входи та виходи для всього  обладнання зерноелеватора.

Захист електродвигуна норій здійснюється автоматичним вимикачем QF2, система плавного пуску QF1, а коло керування автоматичним вимикачем QF3.

 

Продовження по зерноелеватору

Автоматизація керування заслінками і перекидними клапанами на зерноелеваторі

Автоматизація керування вентиляторами бункерів зерноелеватора

Категорія: Технології | Переглядів: 1105 | Додав: Лідер | Теги: схема плавного пуску, трансортер зерноелеватора, система плавного пуску, норія зерноелеватора, зерноелеватр
 Всё о строительстве, ремонте дома и квартиры
Перевести сайт
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Радіо онлайн
Слушать радио Тільки Українське онлайн
Хмаринка тегів
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сьогодні
Все для життя
Інтересні новини

Copyright MyCorp © 2024