Понеділок, 06.05.2024, 04:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Автоматизація технологічних процесів

Категорії розділу
...
...
Пошук на сайті
Пошук в інтернеті
Цікаві факти
Форма входу
Карта відвідувачів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...
Яндекс цитирования Яндекс.Метрика

Головна » 2016 » Листопад » 17 » Технологічна схема та робота зерноелеватора
20:06
Технологічна схема та робота зерноелеватора

Зерноелеватори використовуються для зберігання зерна в вентиляційних бункерах протягом тривалого періоду та по необхідності очистки і висушування зернової маси. для висушування використовуються шахтні та модульні зерносушарки вітчизняних і зарубіжних виробників. Комплектація зерноелеватора технологічним обладнанням залежить від неохідної кількості ємностей для зберігання зерна (бункерів - силосів) та наявної інфраструктури (автошляхи, ж. д. транспорт). Представлена технологічна схема (рис 1) передбачає тільки автомобільне завантаження і вивантаження зерна та необхідне технологічне обладнання для роботи найпростішого зерноелеватора з одним силосом.

Переміщення (рис. 1) зернової маси на зерноелеваторі залежить від вологості та засміченості зерна, яке вивантажується з автомобіля (рис.2)  в приймальний зерновий бункер 1. В нижній частині приймального бункера зернова маса переміщується транспортером 19 через метало уловлювач 18 на норію 3. 

Рисунок 1. Технологічна схема зерноелеватора. 1 – приймальний бункер зерна; 2 – модульна сушарка; 3 – завантажувальна норія; 4 – бункер зерна; 5 – сепаратор зерна; 6 – бункер відходів; 8 – бункер вологого зерна; 9 – норія сухого зерна; 10 – вивантажувальний бункер; 11 – силос для зберігання зерна; 12 – вентилятор бункера; 13 – датчики температури; 14 - вивантажувальний транспортер; 15 – норія бункера; 16, 17 – проміжні транспортери; 18 –метало уловлювач; 19 – транспортер приймального бункера: ДР – датчики рівня; ДП – датчик положення; ДШ – датчик швидкості обертів); З – заслінки; К- перекидний клапан.

 

Перекидний клапан К1, переміщує зерно в сепаратор зерна 5 для очистки, або зразу  через бункер 4 в модульну сушарку 2  (рис 2) для висушування, якщо зерно має підвищену вологість. Після бункера 4 зерно може подаватися, за допомогою перекидного клапана К2 до норії 9 для завантаження в бункер вологого зерна 8 . Відходи від зернової маси, з сепаратора попадають в бункер відходів 6.

Рисунок. 2  Автомобілепідйомник

 

Рисунок 3. Зерносушарка.

 

Вологе зерно з бункера 8 за допомогою транспортера 17 поступає на норію 7 для подачі в сушарку зерна 2 для висушування (рис.3). Бункер вологого зерна 8 використовується в разі великої кількості зернової маси різної вологості.

Висушене зерно з сушарки 2 поступає на норію 9 з якої за допомогою перекидних клапанів К4 і К5 (рис. 4) може поступати у вивантажувальний бункер 14 або через транспортер 16 до норії 15. За допомогою норії 15 зерно завантажується в силос 11 для зберігання.

Рисунок 4 . Перекидні клапани з кінцевими вимикачами.

 

Контролюється температура зерна під час зберігання за допомогою датчиків температури 13. В разі зміни температури від заданого значення вмикаються вентилятори 12 для провітрювання зернової маси.

Для вивантажування зерна з силосу 11 використовується вивантажувальний транспортер 14, який подає зерно на норію 15. З норії зерно поступає в вивантажувальний бункер 10, з якого самопливом за допомогою заслінки З 4  висипається в кузов автомобіля.

Рисунок 5. Автоматична заслінка бункера .

Рисунок 6.  Індуктивний датчик швидкості (обертів)

Контролюється рівень зерна в бункерах за допомогою датчиків рівня ДР1- ДР5. В нижній частині бункерів для вивантажування використовуються автоматичні заслінки З1- З 4 (рис 5). Контроль роботи транспортерів і норій контролюються за допомогою датчиків швидкості (обертів) ДШ1 – ДШ7 (рис 5). В кожному транспортері в кінці руху зерна використовуються датчики підпору ДП1 – ДП4 (кінцеві вимикачі), які спрацьовують в результаті забивання зерном транспортера.

Продовження по зерноелеватору

Автоматизація керування норією зерноелеватора з системою плавного пуску

Автоматизація керування заслінками і перекидними клапанами на зерноелеваторі

Автоматизація керування вентиляторами бункерів зерноелеватора

 

Категорія: Технології | Переглядів: 2075 | Додав: Лідер | Теги: зерноелеватор, технолоічна схема зерноелеватора
 Всё о строительстве, ремонте дома и квартиры
Перевести сайт
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Радіо онлайн
Слушать радио Тільки Українське онлайн
Хмаринка тегів
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сьогодні
Все для життя
Інтересні новини

Copyright MyCorp © 2024