Субота, 04.05.2024, 07:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Автоматизація технологічних процесів

Категорії розділу
...
...
Пошук на сайті
Пошук в інтернеті
Цікаві факти
Форма входу
Карта відвідувачів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...
Яндекс цитирования Яндекс.Метрика

Головна » 2014 » Грудень » 7 » Сонячний обігрів. Принципова схема
17:34
Сонячний обігрів. Принципова схема

Останнім часом для опалення будинку та отримання гарячої води використовують декілька джерел тепла. Це допомагає знизити витрати. Газовий котел і сонячні колектори, з'єднані в одну опалювальну мережу - це вельми велика і складна система опалення.

Газовий котел і сонячні колектори, з'єднані в одну опалювальну мережу - це вельми велика і складна система опалення. Тому дуже важливо, щоб така система була проста в обслуговуванні - для того, щоб люди, які не розбираються в опалювальних системах, могли в повному обсязі використовувати їх можливості, без необхідності займатися їх налаштуванням і обслуговуванням. У подібній ситуації не обійтися без автоматизації системи опалення.

Типова комбінована система опалення складається з:

- Газового однофункційного котла, оснащеного триходовим клапаном, який може працювати із зовнішнім накопичувачем гарячої води та погодним регулятором. Їм можна керувати за допомогою пульта дистанційного керування;

- Сонячного колектора, використовуваного для підігріву води. Система складається з одного або декількох сонячних колекторів, теплоаккумулятора ємністю 250 - 500 л, оснащеного змійовиками, насосного вузла і вузла безпеки, а також насоса для наповнення системи теплоносієм (гликолем).

Робота принципової схеми системи сонячного обігріву.

Принципова електрична схема обігрівної установки з використанням сонячної енергії показана на рисунку 2

Для автоматизації системи сонячного обігріву використано контролер для управління сонячним колектором Д-РТ-4ПТЭЗД-ПТЭЗД-3СК03-Н-Н1-2И  виробництва АОЗТ «ТЕРА»

Схемою передбачено ручне і автоматичне керування, яке задається перемикачем SA. В положенні «Р» здійснюється ручне керування двигуном насоса М3 за допомогою кнопок керування SА2 «Пуск» і SА1«Стоп» та тумблером SА2.

В автоматичному режимі перемикач встановлюємо в положення «А» та подається напруга на програмований контролер А з датчиками температури ВК1-ВК5.

Програмований  контролер здійснює автоматичну підтримку заданої температури за допомогою управління насосами в режимі "Зима / Літо", який встановлюється  тумблером SА1; установка годинника реального часу; ручне управління циркуляційними насосами за допомогою тумблерів SА2 і SА3; робота контролера по тижневому графіку; контроль перегріву бака-акумулятора датчиком ВК2; візуальна сигналізація аварійних ситуацій.

Температура води в колі сонячного колектора і теплоакумулятора контролюється датчиком температури ВК1. При нагріві води в колекторі до заданого значення контролер вмикає двигун циркуляційного насоса М1.

Датчики температура ВК3 та ВК4  контролюють температуру в теплоакумуляторі в верхній і нижній зоні. При великій різниці температур контролер вмикає циркуляційний насос М2.

Температура в системі опалення контролюється датчиком температури ВК5. При зміні температури від заданого значення контролер подає сигнал на магнітний пускач КМ, який керує електродвигуном насоса опалення М3.

Категорія: Як це зроблено | Переглядів: 1825 | Додав: Лідер | Теги: солнечный обогрев
 Всё о строительстве, ремонте дома и квартиры
Перевести сайт
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Радіо онлайн
Слушать радио Тільки Українське онлайн
Хмаринка тегів
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сьогодні
Все для життя
Інтересні новини

Copyright MyCorp © 2024