Субота, 04.05.2024, 07:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Автоматизація технологічних процесів

Категорії розділу
...
...
Пошук на сайті
Пошук в інтернеті
Цікаві факти
Форма входу
Карта відвідувачів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...
Яндекс цитирования Яндекс.Метрика

Головна » 2014 » Грудень » 3 » Сонячний обігрів. Технологічна схема
05:47
Сонячний обігрів. Технологічна схема

На кожній заміській ділянці, значно віддаленому від міста, котельня є своя, в крайньому випадку, може стояти велика котельня на все селище, але найкраще власні сонячні батареї для опалення будинку. Так досягається деяка автономія, і немає витрат на паливо для котла, будь то газ або вугілля.

За своєю суттю колектори дійсно схожі з сонячними батареями, оскільки вловлюють прямі сонячні промені. Винятком для других є тонкоплівкові пластини, що видають струм від розсіяного світла. Що стосується колекторів, то для нагріву води спекотне сонячне випромінювання потрібно плоским моделями. Єдиний варіант, що активно поставляє в труби опалювальної системи гарячу воду всю зиму, навіть при щільній хмарності - вакуумні колектори. Саме вакуум зберігає дорогоцінне тепло

Якщо ви вирішите брати вакуумний варіант, в цьому випадку вам також чекає вибір - моделі прямого нагріву води або непрямого. Перші вважаються сезонними, оскільки накопичувальний бак розташований безпосередньо в корпусі колектора, і трубки з подвійною оболонкою, всередині якої вакуумне середовище, з'єднуються з ємністю безпосередньо. У зимовий час такі моделі використовуватися не можуть, вода в них замерзає.

Інша справа - обігрів будинку сонячними батареями колекторного всесезонного типу. Вони будуть працювати навіть при -50 градусах і хмарний день, оскільки накопичувальний бак встановлений в будинку. Така система діє завдяки рідині-теплоносію, що рухається по трубах між спіралями, розташованими всередині бака, і колектором. У сердині вакуумних трубок залита та ж рідина. Вода ж тільки в накопичувачі тепла, з нього вона по трубах тече в батареї будинку.

Отже, безумовно, вакуумний колектор є найкращим варіантом, однак які особливості його використання? Адже віддалені один від одного накопичувальний бак і сонячний колектор для обігріву будинку, встановлений на даху, мають  досить значні комунікації. Так воно і є. Оскільки легкозакипаюча рідина повинна подаватися в колектор під тиском, можна використовувати циркуляційний насос. Зрозуміло, будуть витрати електроенергії, однак можна встановити додатково і сонячні елементи для вироблення струму.

Випаровування спеціальної легкозакипаючої рідини починається в сердечниках вакуумних трубок, коли температура всередині досягає 30 градусів.

Щоб робота системи не вимагала постійного контролю, поки працює опалення приватного заміського будинку сонячними батареями, в неї впроваджують блок управління, який за  датчиками температури включає або відключає насос. Самі датчики є не тільки в накопичувальному баці, а й на виході колектора. Що стосується обслуговування останнього, воно не відрізняється особливою складністю. Трубки з вакуумними порожнинами приєднані до поперечного приймача тепла за допомогою мідних гільз. У разі пошкодження такої трубки вона замінюється дуже легко.

Технологічна схема сонячного обігріву приміщення

 

Установки сонячного обігріву призначена для додаткового нагріву теплоносія в теплообміннику для  використання її в якості обігріву приміщення та гарячого водопостачання.

Технологічна схема сонячного обігріву приміщення

Рисунок 1 . Технологічна схема установки сонячного обігріву:

1 – сонячний колектор; 2,4,6,11,14 – датчик температури; 3 – насос колектора; 5 – теплообмінник колектора; 7 – теплоакумулятор; 8 – теплообмінник системи ГВС; 9 – теплообмінник додаткового опалення, 10 – теплообмінник системи опалення, 12  - насос опалення; 13 – насос теплоакумулятора.

 

Вода в тепло акумуляторі 7 (рис 1) нагрівається за рахунок сонячної енергії, що потрапляє на колектор 1. Вода в системі сонячного колектора циркулює за рахунок насосу 2. При відсутності достатньої кількості сонячної енергії  воду в тепло акумуляторі нагрівають за допомогою автономної системи опалення 9. Нагрів води на потреби споживання здійснюється в теплообміннику 9 . Опалення приміщення здійснюється гарячою водою, яка нагрівається в теплообміннику 10. Циркуляція води системи опалення здійснюється примусову за допомогою насоса 12. Вирівнювання температури води в тепло акумуляторі здійснюється насосом 13. 

 

Категорія: Як це зроблено | Переглядів: 1853 | Додав: Лідер
 Всё о строительстве, ремонте дома и квартиры
Перевести сайт
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Радіо онлайн
Слушать радио Тільки Українське онлайн
Хмаринка тегів
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сьогодні
Все для життя
Інтересні новини

Copyright MyCorp © 2024