ЗАПИТАННЯ
1. Назвіть призначення і
особливості управління мікрокліматом в овочесховищах. 2. Охарактеризуйте овочесховище
як об'єкт автоматичного управління. 3. Поясніть роботу технологічної схеми
автоматичного управління температурою в овочесховищі. 4. Яке призначення
активної вентиляції в овочесховищах? 5. Від чого залежить режим роботи
вентиляційної системи в овочесховищах ? 6. Які режими передбачає технологія
зберігання картоплі в овочесховищах? 7. З якого основного технологічного
обладнання складається установка для підтримання мікроклімату в овочесховищі?
8. Розкажіть
про послідовність роботи електричної схеми ШАУ-АВ в періоди охолоджування,
лікування і зберігання продукції. 9.
Поясніть роботу системи управління мікрокліматом "Середовище” по функціональній
схемі.
ТЕСТИ
1. Яка
характеристика лікувального періоду для картоплі в овочесховищі?
A.
Лікувальний період триває 2
тижні температура картоплі підтримується
на рівні +3...4°С, відносна вологість максимальна.
B.
Лікувальний період триває 2
тижні температура картоплі підтримується на рівні +14. ..18°С при мінімальному
повітрообміні і високій відносній вологості (понад 90%).
C.
У лікувальний період
температура картоплі знижують до 2 –
4°С зі швидкістю 0,5…0,6°С на добу при тривалості 20 – 25 діб.
2. Яка характеристика періоду охолодження для картоплі в овочесховищі?
A.
У період охолодження
температуру картоплі знижують до 2 – 4°С зі швидкістю 0,5…0,6°С на добу при
максимальній вологості повітря 100 %, тривалість становить 20 – 25 діб.
B.
У період охолодження
температуру картоплі триває 2 тижні температура картоплі підтримується на рівні
+14...18°С.
C.
У період охолодження температуру
картоплі підтримується на рівні +3...4°С, відносна вологість максимальна.
3. Яка характеристика періоду
зберігання для картоплі в овочесховищі?
A.
Температуру в
об'ємі картоплі в
період зберігання знижують
до 2 – 4°С зі швидкістю 0,5…0,6°С на добу при тривалості 20 – 25 діб.
B.
Температуру в об'ємі картоплі в
період зберігання, який триває 2 тижні, підтримують на рівні +14...18°С.
C.
Температура в об'ємі картоплі в
період зберігання підтримується на рівні
+3...4°С, відносна вологість максимальна.
4. Які засоби автоматизації використовуються для автоматичного підтримання
температури в овочесховищі?
A.
Датчики температури, виконуючий
механізм заслінки.
B.
Реле часу, терморегулятори.
C.
Датчики температури,
терморегулятори, реле часу, виконуючий механізм заслінки.
5. Де розміщуються датчики температури в овочесховищі?
A.
Датчики температури
розміщуються в масі продукції, зовні приміщення, в повітряному каналі і над
масою продукції.
B.
Датчики температури
розміщуються в повітряному каналі і над масою продукції.
C.
Датчики температури
розміщуються в масі продукції і над масою продукції.
6. Використовуючи принципову електричну схему керування мікрокліматом в
овочесховищі поясніть призначення терморегулятора РТ1.
A.
Диференційний терморегулятор
РТ1 (типу ПТРД-2), контролює температуру
продукції.
B.
Диференційний терморегулятор
РТ1 контролює температуру повітря і
вмикає припливну вентиляцію.
C.
Диференційний терморегулятор
РТ1 (типу ПТРД-2), порівнює температуру
продукції і повітря, при різниці температури більше 2 – 3°С вмикає припливну
вентиляцію
7. Використовуючи принципову електричну схему керування мікрокліматом в
овочесховищі поясніть призначення терморегулятора РТ3.
A.
Терморегулятор РТ3 вимикає
припливний вентилятор в період охолодження, коли температура продукції
перевищить задане значення.
B.
Терморегулятор РТ3 вмикає
припливний вентилятор в період охолодження, коли температура продукції досягне заданого значення.
C.
Терморегулятор РТ3 вмикає
припливний вентилятор в період зберігання коли температура продукції впаде нижче заданого значення
8. Для чого використовується реле часу в період зберігання в овочесховищі?
A.
Програмне реле часу в період
зберігання вимикає вентилятор.
B.
Програмне реле часу в період
зберігання вимикає заслінку.
C.
Програмне реле часу в період
зберігання вмикає вентилятор для
вирівнювання температурних градієнтів у масі продукту.
9. Для чого використовується
виконавчий механізм заслінки в овочесховищі?
A.
Виконавчий механізм заслінки в
овочесховищі використовується в період зберігання для зменшення температури повітря в системі
припливної вентиляції.
B.
Виконавчий механізм заслінки в
овочесховищі використовується в період охолодження для стабілізації температури
повітря в системі припливної вентиляції.
C. Виконавчий механізм
заслінки в овочесховищі використовується в період охолодження для збільшення
температури повітря в системі припливної вентиляції.
|