Субота, 04.05.2024, 20:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Автоматизація технологічних процесів

...
...
Пошук на сайті
Пошук в інтернеті
Цікаві факти
Форма входу
Карта відвідувачів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...
Яндекс цитирования Яндекс.Метрика

Література

Головна » Файли » Навчальний посібник » Розділ 6. АВТОМАТИЗАЦІЯ СХОВИЩ С. Г. ПРОДУКЦІЇ

АВТОМАТИЗАЦІЯ ОВОЧЕСХОВИЩ: ЗАПИТАННЯ, ТЕСТИ
19.12.2011, 17:45

ЗАПИТАННЯ

1. Назвіть призначення і особливості управління мікрокліматом в овочесховищах. 2. Охарактеризуйте овочесховище як об'єкт автоматичного управління. 3. Поясніть роботу технологічної схеми автоматичного управління температурою в овочесховищі. 4. Яке призначення активної вентиляції в овочесховищах? 5. Від чого залежить режим роботи вентиляційної системи в овочесховищах ? 6. Які режими передбачає технологія зберігання картоплі в овочесховищах? 7. З якого основного технологічного обладнання складається установка для підтримання мікроклімату в овочесховищі? 8. Розкажіть про послідовність роботи електричної схеми ШАУ-АВ в періоди охолоджування, лікування і зберігання продукції. 9. Поясніть роботу системи управління мікрокліматом "Середовище” по функціональній схемі.

ТЕСТИ

1. Яка характеристика лікувального періоду для картоплі в овочесховищі?

A. Лікувальний період триває 2 тижні температура картоплі підтримується на рівні +3...4°С, відносна вологість максимальна.

B. Лікувальний період триває 2 тижні температура картоплі підтримується на рівні +14. ..18°С при мінімальному повітрообміні і високій відносній вологості (понад 90%).

C. У лікувальний період температура картоплі знижують до 2 – 4°С зі швидкістю 0,5…0,6°С на добу при тривалості 20 – 25 діб.

2. Яка характеристика періоду охолодження для картоплі в овочесховищі?

A. У період охолодження температуру картоплі знижують до 2 – 4°С зі швидкістю 0,5…0,6°С на добу при максимальній вологості повітря 100 %, тривалість становить 20 – 25 діб.

B. У період охолодження температуру картоплі триває 2 тижні температура картоплі підтримується на рівні +14...18°С.

C. У період охолодження температуру картоплі підтримується на рівні +3...4°С, відносна вологість максимальна.

3. Яка характеристика періоду зберігання для картоплі в овочесховищі?

A. Температуру в об'ємі картоплі в період зберігання знижують до 2 – 4°С зі швидкістю 0,5…0,6°С на добу при тривалості 20 – 25 діб.

B. Температуру в об'ємі картоплі в період зберігання, який триває 2 тижні, підтримують на рівні +14...18°С.

C. Температура в об'ємі картоплі в період зберігання підтримується на рівні +3...4°С, відносна вологість максимальна.

4. Які засоби автоматизації використовуються для автоматичного підтримання температури в овочесховищі?

A. Датчики температури, виконуючий механізм заслінки.

B. Реле часу, терморегулятори.

C. Датчики температури, терморегулятори, реле часу, виконуючий механізм заслінки.

5. Де розміщуються датчики температури в овочесховищі?

A. Датчики температури розміщуються в масі продукції, зовні приміщення, в повітряному каналі і над масою продукції.

B. Датчики температури розміщуються в повітряному каналі і над масою продукції.

C. Датчики температури розміщуються в масі продукції і над масою продукції.

6. Використовуючи принципову електричну схему керування мікрокліматом в овочесховищі поясніть призначення терморегулятора РТ1.

A. Диференційний терморегулятор РТ1 (типу ПТРД-2), контролює температуру продукції.

B. Диференційний терморегулятор РТ1 контролює температуру повітря і вмикає припливну вентиляцію.

C. Диференційний терморегулятор РТ1 (типу ПТРД-2), порівнює температуру продукції і повітря, при різниці температури більше 2 – 3°С вмикає припливну вентиляцію

7. Використовуючи принципову електричну схему керування мікрокліматом в овочесховищі поясніть призначення терморегулятора РТ3.

A. Терморегулятор РТ3 вимикає припливний вентилятор в період охолодження, коли температура продукції перевищить задане значення.

B. Терморегулятор РТ3 вмикає припливний вентилятор в період охолодження, коли температура продукції досягне заданого значення.

C. Терморегулятор РТ3 вмикає припливний вентилятор в період зберігання коли температура продукції впаде нижче заданого значення

8. Для чого використовується реле часу в період зберігання в овочесховищі?

A. Програмне реле часу в період зберігання вимикає вентилятор.

B. Програмне реле часу в період зберігання вимикає заслінку.

C. Програмне реле часу в період зберігання вмикає вентилятор для вирівнювання температурних градієнтів у масі продукту.

9. Для чого використовується виконавчий механізм заслінки в овочесховищі?

A. Виконавчий механізм заслінки в овочесховищі використовується в період зберігання для зменшення температури повітря в системі припливної вентиляції.

B. Виконавчий механізм заслінки в овочесховищі використовується в період охолодження для стабілізації температури повітря в системі припливної вентиляції.

C. Виконавчий механізм заслінки в овочесховищі використовується в період охолодження для збільшення температури повітря в системі припливної вентиляції.

Категорія: Розділ 6. АВТОМАТИЗАЦІЯ СХОВИЩ С. Г. ПРОДУКЦІЇ | Додав: Лідер
Переглядів: 1219 | Завантажень: 0
Перевести сайт
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Радіо онлайн
Слушать радио Тільки Українське онлайн
Хмаринка тегів
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сьогодні
Все для життя
Інтересні новини

Copyright MyCorp © 2024