Середа, 08.05.2024, 23:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Автоматизація технологічних процесів

Категорії розділу
...
...
Пошук на сайті
Пошук в інтернеті
Цікаві факти
Форма входу
Карта відвідувачів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...
Яндекс цитирования Яндекс.Метрика

Головна » 2014 » Липень » 13 » Маркування монтажних проводів
07:38
Маркування монтажних проводів

monta provod1Маркування монтажних проводів відрізняється від маркування решти проводів. У першу чергу - це конструктивно різні провода. Основна відмінність монтажних проводів в тому, що вони гнучкі.

Гнучкість цих проводів досягається за рахунок використання багатопровідних мідних жил, які переплетені і є однією струмопровідної жилою. Бувають одножильні і багатожильні проводи. Одножильні використовуються при електромонтажу різних щитів управління, освітлювальних щитів. З багатожильних проводів виготовляють подовжувачі, переноски і ними здійснюється підключення всіх побутових приладів, електроінструментів, та інших переносних приладів.

Істотний недолік цих проводів це те що вони нагріваються при проходженні струму в порівнянні з установочними проводами при однаковому їх перетині. Для цього потрібно вибирати більш якісну ізоляцію монтажних проводів і більший перетин у порівнянні з установочними проводами.

mont provod2Маркування монтажних проводів складається з трьох, чотирьох букв. Залежно від місця розташування вони рощрізняють ці провода від інших, вказують їх гнучкість і матеріал ізоляції. Ці проводи можуть мати подвійну ізоляції.

Перша буква « М »позначає приналежність даного проводу до групи монтажних проводів. Бука « Г », яка стоїть другою, вказує, що провід складається з багатопровідних жил. Відсутність цієї букви означає, що провід одножильний.

Наступні одна, дві букви вказують матеріал ізоляції і матеріал обплетення.

Буква « Ш »вказує матеріал ізоляції монтажного проводу  - поліамідний шовк. Якщо плівкова ізоляція то проставляється буква « Ц ». Буквою « В » позначається полівінілхлоридна ізоляція проводу. Капронова ізоляція позначається буквою « К ». Лакована ізоляція проводів позначається буквою « Л ». Якщо обплетення і обмотка зі скловолокна, то проставляється буква « С ». При подвійний обмотці проставляється буква « Д ». Буквою « О » позначається шовкова оплетка монтажного проводу. Екрановані дроти позначаються буквою « Е », а емальовані дроти - літерами« МЕ ».

Розглянемо кілька прикладів позначення монтажних проводів.

МГШ  - монтажний провід, багатодротяний, гнучкий, з ізоляцією з поліамідного шовку. МГСЛ  - монтажний провід, багатодротяний, гнучкий, який має обмотку і в оплетку зі скловолокна, поверхню дроти лакована. МШВ  - монтажний провід, одно дротяний з подвійною ізоляцією, яка складається з поліамідного шовку і полівінілхлоридного шару.
 

Тепер ви вже знаєте який провід потрібно підібрати при ремонті побутових приладів, електроінструментів та іншого портативного обладнання

Категорія: Як це зроблено | Переглядів: 1120 | Додав: Лідер | Теги: wire marking, маркування проводів, маркування монтажних проводів, marking assembly of wires
 Всё о строительстве, ремонте дома и квартиры
Перевести сайт
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Радіо онлайн
Слушать радио Тільки Українське онлайн
Хмаринка тегів
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сьогодні
Все для життя
Інтересні новини

Copyright MyCorp © 2024