Середа, 08.05.2024, 08:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Автоматизація технологічних процесів

Категорії розділу
...
...
Пошук на сайті
Пошук в інтернеті
Цікаві факти
Форма входу
Карта відвідувачів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...
Яндекс цитирования Яндекс.Метрика

Головна » 2014 » Липень » 14 » Маркування та вибір проводу
10:10
Маркування та вибір проводу

provod2Маркування та вибір проводи має таке - ж значення що і вибір перерізу проводів . Ви коли то були в магазині електротоварів і бачили велику кількість проводів, кабелів з ​​різною маркуванням.В основному вибирали провода по перетину і кількістю жил. Букви, які стоять попереду цифр, що означають кількість жил, і їх перетин теж має величезне значення.

Розглянемо маркування проводів. Вона складається з букв, яких може бити від двох до п'яти. Кожна буква в залежності від розташування буде позначати властивості проводу, матеріалу ізоляції або спеціальні властивості.

У алюмінієвих проводах перша буква стоїть « А », мідні не мають в позначенні букви. Другою буквою в алюмінієвих проводах стоїть « П »- що означає - провід. У мідних проводах ця буква перша. Буква « П », яка йде наступною показує, що провід плоский, відсутність - круглий.

provod APPVНаступною буквою у маркуванні проводів йде позначення матеріалу ізоляції: « В »-поліхлорвінілова ізоляція,« Р »- ізоляція зроблена з гуми,« П »- поліетиленова ізоляція. Ізоляції з паперу не має позначення.

 

Наприклад: АППВ - алюмінієвий провід плоский з поліхлорвінілової ізоляцією; ПРВ - мідний провід з поліхлорвінілової ізоляцією.

П'ята буква позначає матеріал оболонки: « Ф »- фальцьована оболонка.

Буква « Д »в кінці позначення вказує, що провід складається з двох одножильних проводів, кожен з яких має свою ізоляцію, ПРД, ПРВД . Буква « Г »позначає, що мідний дріт складається з багатопроволкової жили і гнучкий; ПРГ, ПВГ, ПРГД.

Букви « ТО »в кінці позначення марки проводу вказують, що паперове покриття просякнуте противогнийним розчином і прокладається в трубах; ПРТО, АПРТО .Провід який можна прокладати під штукатуркою в кінці позначення має букву « С »;ППВС, АПППС .

Провід з паперовою або синтетичної опліткою просочену лаком має буку « Л »;ПРГЛ, ПРЛ .

Після літерного позначення йдуть цифри, які вказую кількість жив у проводі. Після них стандартне перетин проводів. Наприклад: АППВ (2х2, 5) 2-число жив, 2,5 мм 2 -перетин проводів . Для одножильних проводів вказується тільки перетин проводом.У гнучких мідних багатодротяних жилах проводів ставиться стандартне перетин жили (ПВГ - 0,5).

Тепер ви вже будете знати, зайшовши в магазин, букви в маркуванні проводів і зробите правильний вибір проводи.

 
Категорія: Як це зроблено | Переглядів: 1415 | Додав: Лідер | Теги: провід, маркування проводу
 Всё о строительстве, ремонте дома и квартиры
Перевести сайт
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Радіо онлайн
Слушать радио Тільки Українське онлайн
Хмаринка тегів
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сьогодні
Все для життя
Інтересні новини

Copyright MyCorp © 2024