Четвер, 09.05.2024, 01:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Автоматизація технологічних процесів

Категорії розділу
...
...
Пошук на сайті
Пошук в інтернеті
Цікаві факти
Форма входу
Карта відвідувачів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...
Яндекс цитирования Яндекс.Метрика

Головна » 2014 » Липень » 17 » Проводка поза приміщенням
17:26
Проводка поза приміщенням

ЕЛЕКТРОБЕЗПЕКА ПОЗА ПРИМІЩЕННЯ 


Не можна перебільшити важливість забезпечення абсолютної електробезпеки поза приміщенням. Вологість і прямий контакт користувача з землею можуть призвести до нещасного випадку з фатальним результатом, якщо не дотримуватися певних правил. 
• Встановлюйте електроприлади та обладнання, призначені для зовнішнього застосування.  
• Використовуйте тільки провода, рекомендовані Правилами електромонтажних робіт, та перевіряйте його стан.  
• Захищайте всі ланцюги поза приміщенням УЗО, так як вони забезпечують майже миттєву реакцію на коротке замикання на землю.  
• Завжди відключайте напругу перед технічним обслуговуванням електроустаткування та інструментів, а також освітлення і насосів водойми чи басейну.  
• При роботі садовим інструментом, що живиться від мережі, надягайте взуття на гумовій підошві.  
• Користуйтеся електроінструментом з подвійною ізоляцією.

Установка вхідного світильника 

Освітлення парадних дверей або заднього входу зустрічає ваших гостей і допомагає їм знайти ваш будинок. Воно також дає вам можливість бачити тих, хто не попередив про свій прихід, перед тим як відкрити їм двері.  
Використовуйте тільки світильники, спеціально сконструйовані для застосування поза приміщення. Електрообладнання повинно бути атмосферозащіщенним, а лампа повинна бути захищена гумовою прокладкою, навколишнього електричні з'єднання. Якщо можливо, розташуйте світильник так, щоб відповідний до нього дріт можна було прокласти через стіну або стелю ганку або веранди всередину світильника. Але якщо все ж доведеться вести звичайний провід зовні стіни, то його слід помістити в пластмасовий кабелепровід.

 Підведення проводки 

Вхідний світильник встановлюється аналогічно тому, як додається новий світильник у приміщенні. Електроживлення візьміть від найближчої стельової розетки і підведіть його до 5-амперної відгалужувальної коробці з чотирма клемами, закріпленої шурупами до платформи між двома стельовими балками.  
Від відгалужувальної коробки прокладете провід з двома ізольованими і однієї «земляний» жилами до вимикача біля дверей і такий же провід до самого світильника. За допомогою свердла по каменю просвердлите в стіні отвір там, де плануєте встановити світильник. Зацементують в отворі невеликий відрізок пластикового кабелепроводам з гумовими ущільнювачами по кінцях. Пропустіть провід через кабелепровід і підключіть його до світильника відповідно до інструкцій виробника. Потім при відключеній напрузі підключіть новий провід вхідного світильника до стельової розетки.

Розетки на вулиці і в приміщенні 


Розетки можна встановлювати поза приміщенням, за умови, що вони виконані в атмосферостійкою варіанті, хоча через специфіку цієї роботи краще залишити її для кваліфікованого електрика. Але можете самостійно встановити розетку в захищеному від атмосферного впливу гаражі, майстерні або оранжереї, які є частиною будівлі, за допомогою відгалуження кільцевої ланцюга. Встановлюйте розетку досить високо, щоб не зачепити її тачкою і не затуляти садовим інструментом.

Захист за допомогою УЗО 


Такий захист можна забезпечити різними способами. Найкраще, можливо, поставити щиток із власним вбудованим УЗО або встановити окремий УЗО поруч зі щитком для захисту кільцевої ланцюга, включаючи відгалуження для садового інструменту.  
В іншому варіанті можна встановити розетку з вбудованим УЗО. УЗО, вбудовані в перехідниках або качанах, забезпечують певний захист, але вони не задовольняють вимогам Правил електромонтажних робіт щодо захисту самих розеток.

Категорія: Технології | Переглядів: 849 | Додав: Лідер | Теги: ЕЛЕКТРОБЕЗПЕКА, Проводка
 Всё о строительстве, ремонте дома и квартиры
Перевести сайт
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Радіо онлайн
Слушать радио Тільки Українське онлайн
Хмаринка тегів
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сьогодні
Все для життя
Інтересні новини

Copyright MyCorp © 2024