Середа, 08.05.2024, 13:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Автоматизація технологічних процесів

Категорії розділу
...
...
Пошук на сайті
Пошук в інтернеті
Цікаві факти
Форма входу
Карта відвідувачів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...
Яндекс цитирования Яндекс.Метрика

Головна » 2014 » Липень » 27 » Вибір системи автоматичного поливу
16:08
Вибір системи автоматичного поливу

d9.1 Якщо у вас є посаджені рослини або думаєте посадити , є кілька факторів, щоб прийняти до уваги при плануванні і виборі системи поливу . Найкраща система поливу для вас заощадить особистий час і бюджетні потреби, а також потреби для благоустрою вашого ландшафтного дизайну.

Для поливу рослин застосовують 3 системи, що розглядаються в цій статті, можуть бути використані окремо або разом, щоб задовольнити ваші різні потреби. Кожна з них може використовувати таймери, регулятори тиску і фільтри, щоб забезпечити найбільш ефективне і дієве використання води. Кожна з них потребує періодичного обслуговування, щоб переконатися, що вона виконує оптимально всі функціональні можливості. Нижче наведено 3 основних типи систем поливу рослин, а також їх переваги та недоліки.

d9.2     d9.3

Спринклерні системи

Спринклерні системи використовують ПВХ або поліетиленові труби, з'єднувачі, арматуру і спринклерні головки. Головна перевага спринклерної системи є простота використання. Це також найкраща система для поливу газонів і можна відносно недорого її встановити. Це зазвичай означає, немає потреби риття траншей у вашому дворі або викопувати існуючих насаджень.

До недоліків спринклерних систем слід, віднести підвищений тиск в системах і неекономне розпорошення води, що призводить і її випаровуванню. Незалежно від того, наскільки ретельно спринклерні головки налаштовані, майже завжди з'являються калюжі на тротуарах та під'їзних шляхах. Якщо розбризкувачі перекриваються, це може привести до занадто великих витрат води. Якщо вони не перекриваються досить, може привести до засихання місць не до поливу.

Вода з розбризкувачів часто занадто швидко доставляється в грунт, щоб поглинути її, внаслідок чого з'являються калюжі. Накладні головки розбризкувачів можуть зіпсуватися, або унесення поривами вітру в інше місце, що призводить до засихання місця поливу.

Крапельне зрошення

При крапельному зрошенні використовується кілька крапельниць, які намагаються від головної труби, що подає воду безпосередньо рослинам. Це може використовуватися в наступних ситуаціях:

  • Для поливу конкретних рослин
  • Для поливу певних областей або грядок
  • Для поливу рослин на схилах

Основна перевага крапельного зрошення є те, що воно знижує втрати води через відсутність калюж або випаровування. Вода може бути направлена ​​для конкретних рослин.

Цей тип зрошення застосовується воду повільно і більш безпосередньо до коренів рослин, ніж спринклерної системи, таким чином, є більш енергоефективними. Його цільової полив знижує ріст бур'янів і продовжує термін служби мульчі.

Недоліком є ​​те, що він може бути непривабливим, якщо присутній занадто багато труб на землі. Установка може бути складною і дорогою. Якщо ви посадите нові рослини або перемістити ваші рослини, у вас є можливість відрегулювати систему відповідним чином.

Soaker шланг

Soaker шланги мають крихітні отвори, які дозволяють невелику кількість води подавати для зрошення в навколишній грунт. Цей тип системи на сьогоднішній день є самим простим в установці і відносно недорогий. Soaker шланги подачі води повільно подають на площу так, щоб вода йде безпосередньо до коренів рослин. Ви можете додати обприскувачі і міні-розбризкувачі або використовувати їх у поєднанні з крапельним зрошенням для підвищення їх ефективності.

До недоліків можна віднести неможливість використати їх у районах, де вони не можуть бути прокладені прямо. Вони можуть виглядати непривабливо, якщо занадто багато шлангів видно на землі, і вони можуть засмітитися від бруду або опадів.

При належному плануванні потрібно зробити правильний вибір, що призведе до сучасної і енергозберігаючої системі поливу для вашого красивого ландшафтного дизайну

Категорія: Технології | Переглядів: 901 | Додав: Лідер | Теги: полив, полив рослин, автоматизація поливу
 Всё о строительстве, ремонте дома и квартиры
Перевести сайт
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Радіо онлайн
Слушать радио Тільки Українське онлайн
Хмаринка тегів
...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сьогодні
Все для життя
Інтересні новини

Copyright MyCorp © 2024